Protein, vücudun ana enerji kaynaklarından biridir. Enerji birçok farklı kaynaktan gelir, ancak protein en güvenilir kaynaklardan biridir. Yüksek proteinli bir diyetle mücadele ederken, yüksek proteinli gıdalar içeren yüksek kaliteli bir protein kaynağına ulaşmak en iyisidir.

İnsanlar, her gün egzersiz yapanlar için proteinin gerekli olduğunu düşünüyorlar ama bu yanlış, proteinin herkesin vücuduna ihtiyacı var. Yeterince protein aldığınızda, kemikleriniz güçlü olacak ve yaşlandığınızda kemik sorunu riskini azaltacak ve metabolizmanızı hızlandıracaktır.

O halde neden piyasada bulunan yapay protein yerine, sağlığımızı daha iyi tutmak için doğanın bize verdiği bazı doğal gıdalardan almıyoruz.

En iyi yüksek proteinli gıdalar nelerdir

En İyi Yüksek Proteinli Besinler Hangileridir?

Aşağıda, herkesin protein alımını sağlayabilecek ve yoğun egzersiz yapan kişiler için en iyi yüksek proteinli yiyecekler verilmiştir. Ayrıca, diyet yapanların diyet listelerine eklemeleri önemlidir.

Antep Fıstığı

Düzenli fıstık tüketiminin sağlığa birçok faydası vardır. Ayrıca, 28 gram Antep fıstığı, 6 gram proteinin yanı sıra Omega 3, kalsiyum ve lif sağlar.

Avokado

Avokado, iyi bir lif ve potasyum kaynağı ile birlikte en iyi bitkisel proteinli gıdalardan biridir.

Badem

Badem, saçınız için iyi olan A, E, B1 ve B6 vitaminleri bakımından zengindir ve 28 gram badem 6 gram protein içerir. Orta derecede tüketin, özellikle yaz aylarında günde 5'ten fazla almayın.

Chia Çekirdekleri

Süper besleyici özellikleri nedeniyle süper gıda olarak da bilinir. Chia tohumları, yüksek kaliteli protein ile birlikte omega-3 yağ asitleri, lif, kalsiyum içerir. Bir kaşık suda karıştırarak alabilirsiniz.

İnek Sütü

Kalsiyum, potasyum, D Vitamini, B12 gibi harika bir temel besin kaynağıdır ve ayrıca 8 ons süt porsiyonu 8 gram protein sağlar.

Mercimek

Mercimeklerde bol miktarda protein vardır, onu diyetinize dahil edebilirsiniz. Mercimek kalp sağlığını da destekler.

Tavuk Göğsü

Tavuk, iyi miktarda protein sağlayan en iyi ve en yaygın gıdalardan biridir. Aynı zamanda yüksek proteinli bir gıda olarak kabul edilir. Her gün tavuk yiyemiyorsanız mutlaka haftada bir tüketmeye çalışın.

Yer Fıstığı

Fıstık ezmesinin yüksek protein içerdiğini herkes bilir, gerçek şu ki yerfıstığı da iyi bir protein kaynağıdır, ancak aynı zamanda kalori içerir, bu yüzden ölçülü olarak tüketmeye özen gösterin.

Yoğurt

Yoğurt, kalsiyum, çinko, B6 vitamini, B12 ve diğerleri gibi diğer minerallerle birlikte mükemmel bir protein kaynağıdır.

Yulaf

Yulaf, vitaminler, bakır, magnezyum, çinko, demir ve diğerleri gibi inanılmaz besin değerine sahip yüksek bir protein olarak kabul edilir. Pişirmesi ve sindirimi kolaydır, kahvaltınıza ekleminizde fayda var.

Yumurtalar

Yumurtanın iyi bir protein kaynağı olduğunu herkes bilir, yumurta hakkında daha derin bilgilere geçelim, 1 yumurta 6 gram protein içerir ve inanılmaz bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Ayrıca düzenli yumurta tüketimi göz sağlığı, cilt ve kalp sağlığını iyileştirir.