Yoga, esnekliğiniz ve gücünüz üzerinde çalışmanın harika bir yoludur. Yoga, sadece ayak parmaklarına dokunabilen veya meditasyon yapmak isteyenler için değil; Hemen hemen herkes de yapabilir.

Bazı yoga türleri rahatlama ile ilgilidir, diğerlerinde daha çok hareket edersin. Çoğu tür, asana adı verilen öğrenme pozlarına odaklanır. Ayrıca genellikle nefes almaya dikkat etmeyi de içerirler.

Yoga ne işe yarar, yoganın faydaları nelerdir

Esneklik için Yoga

Yoga pozları kaslarınızı gererek çalışır. Daha iyi hareket etmenize, daha az sert veya daha az yorgun hissetmenize yardımcı olabilirler.

Yoganın herhangi bir seviyesinde, faydalarını fark etmeye başlayacaksınız. Bir çalışmaya göre, insanlar sadece 8 haftalık yogadan sonra esnekliklerini %40'a kadar artırdı.

Güç İçin Poz Ver

Ashtanga ve power yoga gibi bazı yoga stilleri çok fizikseldir. Bu stillerden birini uygulamak, kas tonusunu iyileştirmenize yardımcı olacaktır. Ancak Iyengar veya hatha gibi daha az güçlü yoga stilleri bile güç ve dayanıklılık faydaları sağlayabilir.

Aşağı köpek, yukarı köpek ve tahta poz gibi birçok poz, üst vücut gücünü oluşturur. Ayakta duruşlar, özellikle birkaç uzun nefes için tutarsanız, hamstrings, kuadriseps ve abs'inizde güç oluşturun. Alt sırtı güçlendiren pozlar, yukarı doğru köpek ve sandalye pozunu içerir. Doğru yapıldığında, neredeyse tüm pozlar derin karın kaslarında çekirdek gücü oluşturur.

Yogadan Daha İyi Duruş

Daha güçlü ve daha esnek olduğunuzda duruşunuz iyileşir. Ayakta ve oturma pozlarının çoğu, her bir pozu desteklemek ve sürdürmek için çekirdek kaslarınıza ihtiyacınız olduğundan, çekirdek gücü geliştirir.

Daha güçlü bir çekirdekle, oturmanız ve "uzun" durmanız daha olasıdır. Yoga aynı zamanda beden farkındalığınıza da yardımcı olur. Bu, eğildiğinizi veya düştüğünüzü daha çabuk fark etmenize yardımcı olur, böylece duruşunuzu ayarlayabilirsiniz.

Solunum İçin Faydaları

Yoga genellikle nefesinize dikkat etmeyi içerir, bu da rahatlamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca belirli nefes alma tekniklerini de gerektirebilir. Ancak yoga, yoğun bir yoga türü olmadığı sürece, genellikle koşmak veya bisiklete binmek gibi aerobik değildir.

Daha Az Stres, Daha Sakin

Biraz yoga yaptıktan sonra daha az stresli ve daha rahat hissedebilirsiniz. Bazı yoga stilleri, zihni sakinleştirmeye yardımcı olan meditasyon tekniklerini kullanır. Yoga sırasında nefesinize odaklanmak da bunu yapabilir.

Kalbiniz İçin İyi

Yoganın kan basıncını düşürdüğü ve kalp atış hızını yavaşlattığı uzun zamandır bilinmektedir. Daha yavaş bir kalp atış hızı, yüksek tansiyonu veya kalp hastalığı olan kişilere ve felç geçirmiş kişilere fayda sağlayabilir.

Yoga ayrıca daha düşük kolesterol ve trigliserit seviyeleri ve daha iyi bağışıklık sistemi işlevi ile ilişkilendirilmiştir.