Az veya çok herkesin saçı dökülür. Ortalama bir insan günde 100 tele kadar saç kaybeder, bu doğaldır. Ancak sorun, çok saç dökülmesi ve yeni büyüme olmadığını fark ettiğinizde ortaya çıkar. Sağlık sorunları, beslenme, hormonal dengesizlik, genetik, stres vb. birçok nedenden dolayı aşırı saç dökülmesi olabilir. Ancak günlük alışkanlıklarımızda saçlarımızın sağlığında önemli bir rol oynar. İşte her gün yaptığınız ve büyük ölçüde saç dökülmesine neden olan 5 hata.

Saç dökülmesini artıran günlük alışkanlıklar

1- Saç Yıkamamada Aşırıya Kaçmak

Elbette, saçınızı her gün yıkamak insanı temiz hissettirir. Ancak saçınızı çok sık yıkamak veya çok sert ürünlerle yıkamak saç dökülmesine neden olabilir. Saçınız, saç derisindeki doğal yağlardan çok yararlanır. Bu yağlar bukleleri besler. Saçınızı her gün veya çok sık yıkadığınızda, saç derinizi uçucu yağlardan arındırarak kuruluğa neden olursunuz. Saç yıkamanızı haftada 2 kez ile sınırlandırmayı deneyin.

Çok sert veya kuru şampuanlar kullanırsanız saçlarınız zayıflar ve daha fazla saç dökülmesi ve kırılması ile karşı karşıya kalırsınız. Saç dökülmesi kontrolü sülfatsız şampuan ve saç kremi gibi besleyici ürünler kullanın. Bu tarz ürünler, saç derinizi aşırı kurutmadan veya saç derinizin bariyerini etkilemeden temizler.

2- Isı Koruyucusu Kullanmamak

Saç bakımı söz konusu olduğunda, ısı en büyük düşmanınızdır. Çoğu kişi saçını şekillendirmeyi sever ama "ısı koruyucu" kullanmamak büyük bir hatadır. Saçınızı şekillendirmeden önce "ısı koruyucuyu" birçok kez atlarsanız, saçınızda geri dönüşü olmayan hasarlara neden olur. Bu, sonunda saç dökülmesine yol açacaktır. Herhangi bir ısıyla şekillendirme cihazını kullanmadan önce her zaman saçınıza bir ısı koruyucu uygulayın.

3- Beslenmeye Dikkat Etmemek

Birçok insan, günlük yiyecek alımlarını girerken yalnızca kalori sayma hatasına düşer. Ancak kalori rakamlarınızdan daha önemli olan, gün boyunca tükettiğiniz besinlerin sayısıdır. E, A, C, B12 vitamini, Folik Asit (B9), Biotin (B7), Niasin (B3), Protein ve Antioksidanlar açısından zengin yiyecekler yediğinizden emin olun. Saçınızın büyümesi için ihtiyaç duyduğu her şeyi almasını sağlamak için yumurta, fındık, ıspanak, çilek ve balık gibi sağlıklı ürünler tüketin.

4- Doğru Saç Maskesi Kullanmamak

Saç bakımı, şampuanların ve saç kremlerinin ötesine geçer. Ara sıra, kalın ve canlı tutmak için saçınıza ek nem sağlamanız gerekir. Saç maskeleri, buklelerinize ek nem sağlamanın en iyi yoludur. Maskeler sadece saçı sağlıklı ve güçlü tutmakla kalmaz, aynı zamanda saç sorunlarını çözer. Saçı daha yumuşak, parlak, dolaşmayan, elektriklenmeyen ve 72 saate kadar idare edilebilir hale getirir. Saçta dolaşmaların azaltılması, şekillendirme sırasında kırılmayı ve çekilmeyi de önler. Saçınıza uygun ve doğru saç maskesi yapın.

5- Saçları Çok Sıkı Bağlamak

Saçı sıkıca bağlamak çok kolaydır, rahatınıza gelir. Fakat saçları çok sıkı bağlarsanız, kökleri çeker ve sonunda saç dökülmesine neden olur. Saçınızı yüzünüzden uzak tutan ve sevimli görünen alçak bir at kuyruğu veya alçak bir topuz gibi rahatlatıcı topuzlarla saçınızı bağlayın. Ayrıca saçı sıkı taramakta dökülmeye yol açabilir, nazikçe tarayın saçlarınızı.