Saçlarınızı sağlıklı ve temiz tutmak için haftada 2-3 kez yıkamanız gerekiyor. Bununla birlikte, saç bakım ürünlerinin kullanımıyla ilgili hala bazı karışıklıklar var. Şampuan ve saç kremi, saç maskesi, saç serumu, ısı koruma spreyi, saç spreyi hangi sırayla olmalı?

Şampuanlamadan önce maske sürülür mü? Veya serum sonrası saç spreyi uygulayabilir misiniz? Temel saç bakım ürünlerinin kullanımıyla ilgili olarak karşılaştığımız en yaygın sorulardan bazılarıdır. Ama üzülmeyin; saç bakım ürünlerini doğru sırada yerleştirmenize yardımcı olacak kapsamlı bir kılavuz hazırladık.

Saç bakım ürünlerini hangi sırayla kullanmalıyım

1. Şampuan ve Saç Kremi

Şampuan ve saç kremi, konu saç bakımı olduğunda en temel ihtiyaçlardır ve muhtemelen asla yanlış yapmadığımız şeylerdir. Önce şampuan, ardından saç kremi sürülür. Şampuan saç derisini temizlerken, saç kremi nemi tekrar kilitleyerek saçınıza hapseder. Ancak saçınızı kurutmamak için şampuanı sadece saç derinize uyguladığınızdan emin olun. Yıkadığınızda, uzunluklarınız boyunca akacak ve ipliklerinizi de temizleyecektir.

Saç kremi için, sadece orta uzunluktan uçlara doğru uyguladığınızdan emin olun. Ve soğuk suyla durulayın.

2. Saç Maskesi

Saçınızın ekstra kuru hissettiği günlerde veya nem takviyesi kullanabileceğini hissettiğinizde, şampuanlama sonrası saç kremini atlayın ve bir saç maskesi için hazırlanın. Saçınızı yumuşak ve esnek yapan, kıvrılmayı azaltan, parlaklık katan, kolay taranmasına yardımcı olacak maske uygulayın.

3. Saç Serumu

Duştan çıktıktan sonra saçınızı kurutmak için mikrofiber bir havlu veya pamuklu bir gömlek kullanın. Telleriniz yüzde 60-70 kuruduğunda, bir serum katmanın zamanı geldi. Serumlar saçınızı hasara, kirliliğe, ısıya vb. karşı koruyarak güçlü ve sağlıklı tutar. Saç serumu sadece elektriklenmenizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda pürüzsüz ve parlaklık verir. Saç problemlerinizle başa çıkmanıza yardımcı olacak doğru serumu seçmelisiniz. 

4. Isı Koruma Spreyi

Sırada, saçınızı şekillendirmeyi veya fönle kurutmayı planlıyorsanız, ısıya karşı koruyucu uygulamanız gerekir. Isı hasarını en aza indirmek için saçınız ve ısıyla şekillendirme araçları arasında bir kalkan oluşturmak için Isı Koruma Spreyi kullanın.

5. Saç Spreyi

Saçınızı şekillendirmeyi veya muhteşem bir saç modeli yapmayı bitirdiniz ve hemen dışarı çıkmaya hazırsınız ama bir şey eksik! Tabii ki saç spreyi.

Saç spreyi saçınızın yerinde kalmasını sağlar ve uçuşmaları kontrol altına alır. Ama saç spreyleri genellikle saçı sertleştirir ve gerginleştirir. Saçınızın sertleşmemesini veya sertleşmemesini sağlarken saçınıza doğal bir tutuş sağlayan, aynı zamanda kabarmaya karşı savaşan ve neme karşı dayanıklı saç spreyi kullanmalısınız.