Daha önce bağırsak solucanlarınız olduysa, onlardan kurtulmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Bağırsak parazitlerini öldürmek için reçetesiz satılan birçok ilaç vardır, ancak yan etkileri olabilir. Neyse ki, mide solucanlarından doğal yöntemlerle kurtulmak için evde çözümler var.

Midedeki solucanlar çoğunlukla gastrointestinal sistemde, özellikle bağırsak duvarında bulunur ve çok fazla rahatsızlığı beraberinde getirirler. Çiğ et yemekten, zayıf bağışıklık sisteminden, kirli su içmekten ve yetersiz hijyenden kaynaklanabilir.

Bağırsak solucanlarının en yaygın türleri; yuvarlak kurt, kıl kurdu, kırbaç kurdu, parazitler ve tenyadır. Bağırsak kurdunun başlıca belirtileri; İştah kaybı, Karın ağrısı, İshal, mide bulantısı veya kusma, Gaz veya şişkinlik, Karın ağrısı, Sürekli öksürük, Zayıflık, Tükenmişlik, Kilo kaybı, Anüste kaşıntı.

Bağırsak kurdu evde nasıl düşürülür 10 doğal çözüm

1. Olgunlaşmamış Papaya Meyvesi

Bir bardak ılık sütün içine bir yemek kaşığı çiğ papaya ve bir çay kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Bir hafta boyunca her gün aç karnına için ve farkı görün.

2. Zerdeçal

Doğası gereği antiseptik ve antimikrobiyaldir ve her türlü bağırsak solucanının yok edilmesine yardımcı olur. Bir bardak ayran alın ve içine bir çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Her gün içerek vücuttaki parazitlerden kurtulacaksınız.

3. Kabak Çekirdeği

Parazitleri felç eden ve böylece vücuttaki tüm parazitleri temizlemeye yardımcı olan anti paraziter özelliklere sahip olan cucurbitacin adlı bir bileşik içerir. Bir yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeğini yarım bardak su ve hindistancevizi sütü ile karıştırın. Bu karışımı bir hafta boyunca her sabah aç karnına için.

4. Neem Ağacı Yaprağı

İnce bir macun oluşturmak için birkaç neem yaprağı ezin. Bu macundan yarım çay kaşığı her sabah aç karnına bir bardak su ile tüketin. Bu ilacı birkaç gün uygulayın ve vücuttaki parazitlerden kurtulun.

5. Sarımsak

Sarımsak, midedeki solucanlardan kurtulmaya yardımcı olan anti bakteriyel ve anti inflamatuar özelliklere sahiptir. Yaklaşık bir hafta boyunca her gün aç karnına 1 diş çiğ sarımsak çiğneyin ve yutun veya sarımsak çayı için.

6. Hindistan Cevizi

Hindistan cevizi, bağırsak solucanlarını tedavi etmek için en etkili ev ilacıdır. Kahvaltınızda bir yemek kaşığı ezilmiş hindistan cevizi tüketin. 3 saat sonra, 2 yemek kaşığı hint yağı ile karıştırılmış yaklaşık bir bardak ılık süt için. Her tür bağırsak solucanından kurtulmak için bunu bir hafta boyunca için. Her zaman yenilebilir etiketli hint yağı satın alın.

7. Kuru Karanfil

Karanfil, bağırsak solucanlarını ve yumurtalarını yok eden antiseptik ve parazit önleyici özelliklere sahiptir. Bir tencerede bir bardak su ile 2-3 karanfil kaynatın. 5 dakika kaynatın ve süzün. Bu karışımı bir hafta boyunca günde 3 kez için.

8. Havuç

Havuç, bağırsak solucanlarının yumurtalarını yok edebilen mükemmel bir beta karoten kaynağıdır. Bir hafta boyunca aç karnına havuç yemek bağırsak solucanlarından kurtulabilir.

9. Karambol Tohumu

Karambol tohumu, bağırsak parazitlerini tedavi etmek için iyi bir çaredir. Sabahları aç karnına yarım çay kaşığı karambol tohumunu bir bardak su ile tüketin. Bunu iki hafta boyunca günde bir kez yapın.

10. Elma Sirkesi

Bir bardak ılık suda bir yemek kaşığı elma sirkesini karıştırın. İstenilen sonuçlar için günlük olarak uygulayın.