Yargı, Alparslan Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Sadakatsiz, Kardeşlerim, Kanunsuz Topraklar, Kaderimin Oyunu, Üç Kuruş, Gönül Dağı, El Kızı dizileri nerede çekiliyor? Hangi ilde ilçede çekim yeri neresi, adres bilgileri nedir? İl, ilçe, mahalle ve sokak bilgisi gibi bilgilerin yer aldığı konu.

Hangi Dizi Nerede Çekiliyor

Yargı: Adliye sahneleri eski Sultanahmet adliyesi yeni adıyla İstanbul valiliği il milli eğitim müdürlüğünde çekiliyor. Emniyet müdürlüğü sahneleri Sancaktepe'de akaryakıt ofisi emniyet olarak çekiliyor. Diğer mekanlar ise İstanbul'un farklı semtlerinde.

Alparslan Büyük Selçuklu: Orman sahneleri İstanbul'un Riva ve Beykoz ilçelerinde ve diğer sahneler Çekmeköy TRT film platosunda çekiliyor.

Masumlar Apartmanı: Dizideki apartman sahneleri, İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Jurnal Sokak’ta (Asmalı Mescit mah.) çekiliyor.

Sadakatsiz: İlk bölümler Tekirdağ Süleymanpaşa'da çekildi. Sonraki bölümler İstanbul'un ilçelerinde ve hazır sette (plato seti) çekiliyor.

Kardeşlerim: Ataman koleji İstanbul Kemerburgaz'da (Doğa Okulları). Ev sahneleri Beykoz akbaba köyünde çekiliyor.

Kanunsuz Topraklar: İlk bölümler Zonguldak'ta çekildi. İstanbul Beykoz'da dizi platosunda çekiliyor.

Kaderimin Oyunu: Dizinin ilk bölümleri ve bazı sahneleri Amasya'da çekildi. Sonraki bölümler İstanbul'da çekiliyor.

Üç Kuruş: İstanbul Nişantaşı'nda ve Balat'ta Lonca Mahallesi'nde (dizideki adı Çıngıraklı Mahallesi) çekiliyor.

Aziz: İlk olarak çekimlere Antakya başlayan dizi, daha sonra Sakarya'da çekildi. Şimdi ise İstanbul'da dizi platosunda (dekor yerler) çekiliyor.

Gönül Dağı: Dizi Yozgat'ta değilde Eskişehir ili Sivrihisar ilçesinde (dizideki adı Gedelli Beldesi) çekiliyor.

El Kızı: Muğla ili Köyceğiz ve Ula ilçelerinde çekiliyor.