Bugün sizlere herkesin başına gelen ve hayatı çekilmez hale getiren; baş ağrısını ilaçsız nasıl tedavi ederime yönelik bazı doğal yolları anlatacağım. Baş ağrısı nasıl geçer, baş ağrısına iyi gelen doğal çözümler nelerdir.

İş stresi, aile içi durumlar, uyku problemleri, stres gibi pek çok şey baş ağrısına neden olabilir ve bu çok can sıkıcı olabilir. Baş ağrısı, vücudun baş veya boynunun üst kısmından kaynaklanan çok sinir bozucu olan ağrıdır.

Baş ağrısı bazen, genel geçer durum olurken; bazen de tansiyon, diş ağrısı, migren, sinüzit, damar tıkanıklığı, grip, kulak tıkanıklığı vb. sebeplerden de kaynaklanabilir.

Baş ağrısını geçiren doğal çözümler nelerdir?

Baş ağrısı nasıl geçer, iyi gelen doğal çözümler nelerdir?

- Meditasyon yapın

Meditasyon en iyi ilaçlardan biridir, baş ağrısını azaltmaya yardımcı olur, meditasyon yapmak başınızdaki kan dolaşımını iyileştirir, bu da her türlü baş ağrısını azaltır. Ayrıca çene, boyun ve yüz kaslarındaki gerginliği gidermeye yardımcı olur.

- Su için

Su, vücudumuz için en önemli şeydir. Günlük yeterince su içmenin birçok faydası vardır. Bu faydalardan bir tanesi de baş ağrısını önlemektir. Su içerken başınızda ağrıyan yere gerekli oksijen ve mineraller gider. Ve unutulmamalıdır ki susuz kalmış bir vücut baş ağrısı yapar.

- Zencefil suyu için

Zencefil geleneksel olarak baş ağrılarını tedavi etmek için kullanılır. Yarım çay kaşığı zencefili öğütüp bir bardak suya karıştırın, daha sonra bu zencefil suyunu için.

- Biberiye çayı

Biberiye çayı için, bazı insanlar baş ağrısının kötüleşmesini önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor, bir çay kaşığı kuru biberiye otu üzerine bir bardak kaynar su çekip 10 dakika demleyin, süzün ve için.

- Soğuk kompres yapın

Buz veya soğuk su ile başınıza ve boyuna soğuk kompres yapın. Kan damarlarını daraltarak baş ağrısını azaltmaya yardımcı olur.

- Düzenli uyuyun

Çok uyumak ve yeterince uyumamak bazı durumlarda baş ağrısına neden olabilir. Çok fazla uyuyorsanız azaltın, yeterince uyuyamıyorsanız artırın. Her gece en az 7 saat uyuyun.

- Masaj yapın

Başparmağınızın ucuyla işaret parmağınız arasındaki deri ağına masaj yapın, birkaç dakika masaja devam edin. Ardından ellerinizi değiştirin ve ağrı geçene kadar tekrarlayın; bu, baş ağrılarının kaynağı olan beyin bölgeleriyle bağlantılıdır.

- Yağ masajı yapın

Alnınıza ve şakaklarınıza biraz lavanta yağı ile masaj yapın, sonra arkanıza yaslanın ve rahatlatıcı kokunun tadını çıkarın. Maksimum rahatlama olması için serin, karanlık ve sessiz bir oda seçin. Orada daha uzun süre aromayı sessizce soluyun. Başınızı çok rahatlatacak ve baş ağrınızı azaltacaktır.

- Sigara ve Alkol tüketmeyin

Sigara içiyorsanız, başınız ağrırken sigara içmeyin. Sigara içmek baş ağrınızı şiddetlendirebilir. Alkol da baş ağrısını çoğaltır, alkol alıyorsanız almayı bırakın.